Under filnamnet Kalaspuffar i datorn samlade SvD:s politiska chefredaktör, Tove Lifvendahl,
under många år minnen från goda måltider och samtal med spännande personer. Från
början var det lösryckta minnen. Men hon märkte att god mat var en röd tråd i alla texter.
Det blev upptakten till boken ”Middag med Mandela - möten, minnen och recept”.
Boken, som kom ut för ett par år sedan, presenterades av Tove Lifvendahl på ett klubbmöte.
Mat är viktigt, inte minst när vi umgås, sa hon. Göran Persson, Sveriges tidigare
statsminister, visade en mycket sympatisk sida när de två talade om lantbruk och mat.
Intressanta samtal blev det också med Micael Bindefeld om israelisk mat och diskussioner
om skolmat och mat på äldreboenden med Leif Mannerström. Hon har även ätit middag
med Mandela, vilket också återges i boken.
Tove Lifvendahl är uppvuxen i Arbrå i Hälsingland, läste bland annat nordiska språk i
Uppsala, har jobbat som lärare, varit i restaurangbranschen, jobbat som
kommunikationschef och varit ordförande för MUF. Hon älskar sitt arbete som politisk
chefredaktör och varje dag på jobbet är rolig.